BIJ ELK WEERTYPE BIJ ELK SEIZOEN ALTIJD IETS TE DOEN

Onze locaties kenmerken zich door hun ruim opgezette buiten- en binnenverblijf. Buiten de speeltuin met onder andere een trekkerbaan, overdekte zandbak, moestuin en kinderboerderij. Binnen veel ruimte, een huislijke sfeer en persoonlijke aandacht.

Een omgeving waar ieder kind zich kan ontwikkelen op zijn eigen niveau.

BUITEN

Natuurlijk spelen

Voor kinderen en hun ontwikkeling is het van groot belang kennis te maken met de natuur en ruimte te hebben.

Zo is er een speelplein, speelweide, trekkerbaan, overdekte zandbak, speeltoren en verschillende soorten begroeiing. Zo hebben kinderen alle ruimte om belangrijke motorische en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Natuurlijk, in een veilige omgeving.

BINNEN

Veel ruimte om kind te zijn

De ruimte voor de kinderen is anderhalf tot twee keer zo groot als de wettelijke norm van de GGD. Door de veelheid aan ramen is er in het gehele gebouw een overvloed aan daglicht. Op bijna elke plek in het dagverblijf hebben de kinderen uitzicht op de polder. Elke leeftijdsgroep (baby’s, dreumesen en peuters), heeft zijn eigen groepsruimte met een omgeving die hen op hun eigen ontwikkelingsniveau prikkelt.

VOELT ALS THUIS

Gezelligheid van thuis

Het is belangrijk dat een kind zich veilig en thuis voelt. In het Hazendonkje geven wij aan de inrichting een huiselijke sfeer. Wij gebruiken bijvoorbeeld rustige pasteltinten, er hangen gordijnen en er is een ‘houten vloer’ (PVC laminaat vloer met houtprint).

Elke groepsruimte heeft zijn eigen keuken, zithoek, eethoek en natuurlijk ruimte te over om te bewegen en spelen.

(KINDER) BOERDERIJ

Dieren verzorgen en knuffelen

Kinderen en dieren kunnen de beste vrienden zijn. De dieren moeten dagelijks verzorgt worden en de kinderen die dat leuk vinden mogen onder begeleiding helpen. Eieren rapen bij de kippen, konijnen knuffelen, geitjes voeren enz.

Hoewel de kinderen op het dagverblijf genoeg te doen hebben, mogen ze regelmatig mee naar de boerderij. Dit onder streng toezicht en op tijden dat er geen machines rijden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld meegaan om de kalfjes te voeren, kijken bij de geboorte van een kalf en te spelen in het stro.

MOESTUIN

Kleine groene vingers 

In de moestuin is altijd wat te zien, voelen, proeven en te doen. We leren de kinderen water geven, harken, zaaien en oogsten. We laten met opzet planten groeien die snel resultaat laten zien, zodat kinderen de natuur zien groeien. Ook maken we met de oogst uit de moestuin lekkere producten, zoals bijvoorbeeld aardbeienjam.

ACTIVITEITEN MET OUDERS

Een vertrouwde basis

Op het Hazendonkje vinden wij het belangrijk dat er betrokkenheid is tussen de pedagogisch medewerkers en ouders. Dit komt vooral tot stand door het dagelijks contact bij brengen en halen. Daarnaast organiseren wij diverse activiteiten om elkaar beter te leren kennen in een ontspannen sfeer.