DOOR OUDERS MET EEN 9 GEWAARDEERD

VEILIGHEID EN HYGIENE

Wij blijven actief in beweging met kwaliteit.

Het Hazendonkje kinderopvang voldoet aan de wettelijke eisen voor kinderopvang. Aanvullend zijn wij ISO gecertificeerd en is er een programma van eisen opgesteld door de VAK (Verenigde Agrarische Kinderopvang).

Maar daar houdt het niet op.

Regelmatig overleggen wij met de oudercommissie hoe we de kwaliteit nog verder kunnen verbeteren. Daarnaast worden er jaarlijks diverse keuringen, trainingen en cursussen georganiseerd.

GROENE PEDAGOGIEK

Slecht weer bestaat niet

De agrarische omgeving sluit aan bij de belevingswereld van het jonge kind. De buitenlucht, dagelijkse verzorging van dieren en een kijkje bij de werkzaamheden op en rond de boerderij zullen veel extra’s toevoegen in de ontwikkeling van de kinderen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen zich in regelmatig contact met de natuur en natuurlijke elementen, gezonder en evenwichtiger kunnen ontwikkelen.

Elke dag gaan we naar buiten, slecht weer bestaat niet, op zoek naar onvergetelijke ervaringen van onschatbare waarde.

PEDAGOGISCH WERKPLAN

Groene kwaliteit

Het pedagogisch werkplan is een concrete uitwerking van het algemene groene pedagogisch beleid van de VAK. Daarin zijn ook onze huisregels en overige praktische informatie verwerkt. Na inschrijving wordt het pedagogische werkplan uitgereikt en deze is vervolgens via het ouderportaal beschikbaar. Ook is het mogelijk om een exemplaar via de locatie op te vragen. 

VAK

Samen sta je sterker

VAK staat voor Verenigde Agrarische Kinderopvang. Kinderopvang het Hazendonkje werkt volgens de VAK-formule . De VAK-formule is gericht op het bieden van verantwoorde en professionele kinderopvang op de boerderij.

Kinderdagverblijf het Hazendonkje maakt gebruik van het pedagogisch beleid dat door de VAK is opgesteld. Verder ondersteund de VAK het personeel van het Hazendonkje bij het ontwikkelen en opdoen van kennis rondom de groene pedagogiek.

GGD / ISO

Controleren zien wij als adviseren

De GGD voert jaarlijks een aangekondigde of onaangekondigde inspectie uit. Hierbij worden alle aspecten van de kinderopvang gecontroleerd.

Door veranderende regelgeving een welkome adviseur om alle regels up to date te houden, maar ook iemand die alles weer eens met een frisse blik bekijkt.

Bekijk hier de inspectierapporten van onze locaties:

KLACHTEN

Niemand is perfect

Wij streven naar een verantwoorde en professionele opvang en uw volle tevredenheid. Toch kan het gebeuren dat er onverhoopt verkeerde verwachtingen zijn of u ergens ontevreden over bent.

Wij hopen dat u de vrijheid voelt direct met de medewerkers, de directie of de oudercommissie contact op te nemen. Wij zullen dit zo snel mogelijk en adequaat oplossen!

U kunt via onderstaande link meer lezen over uw mogelijkheden om een klacht te plaatsen.

Maar liefst: laat uw tip geen klacht worden!